Çocuk Pilatesi

Çocuk pilatesi, kasların güçlenmesini sağlamak, vücuda esneklik kazandırmak için yapılan bir egzersizdir. Sadece yetişkinler değil çocuklar da uzman eğitmenler eşliğinde çocuk pilatesi dersleri yapabilir. Daha çocuk yaşta yapılacak doğru eklem hareketleri, kasları güçlendirir ve çocukların, bedenlerinin farkında olmasını sağlar.

Çocuklarda hareket algısının gelişmesi, fiziksel gelişimlerinin doğru şekilde yapılanması için çocuk pilatesi önemlidir. Pilates sayesinde sağlıklı bir omurgaya, sağlıklı eklem ve kas yapısına sahip olunur.

Çocuklar için Pilates – Çocuklar Neden Pilates Yapmalıdır?

 

Bedensel gelişim ve eklem sağlığı dışında çağımızın en yaygın hastalıklarından birisi obezitedir. Teknolojinin de gelişmesiyle birlikte artık yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda, hareket etmeyi unutmakta ve bunu bir yaşam biçimi haline getirmektedir. Bu durum ve yanlış beslenme alışkanlıkları sadece yetişkinleri değil çocukları da etkilemektedir.

Kontrolsüz yeme alışkanlığının giderek artması, hareket etmeyi unutan bir beden, özellikle çocukları tehdit etmektedir. Bedensel ve ruhsal gelişimin desteklenmesi için tıpkı yetişkinler gibi çocukların da hayatlarını kontrol altına almaları gerekir.

Bu yüzden çocuklar için pilates, hareketsizlik ve yanlış beslenme kaynaklı obezite ve benzeri sağlık sorunlarına çözüm olmakta, çocuklarda ruhsal gelişime katkı sağladığı gibi, duruş bozukluklarını da gidermeye yardımcı olmaktadır. Unutulmamalıdır ki özellikle gelişim çağında kas gücü ve kas gelişimini destekleyici egzersizler yapılması çocuğun ilerleyen yılarda yaşayabileceği fazla kilo problemi, omurga ve eklem rahatsızlarını ortaya çıkmadan engelleyebilmektedir.

Kids pilates, olarakta adlandırılan çocuklar için pilates dersleri çocuklarda omurga sağlığını koruduğu gibi, kas gelişiminde artış sağlar, eklem ve kemikleri de desteklemeye başlar. Çocukların kendine özgüveni artar , çocuk düzenli egzersiz alışkanlığını kazanır böylece bedenini daha çok sevmeye ve ona daha iyi bakmaya başlar.

Çocuklar Kaç Yaşında Pilatese Başlamalıdır?

Her yaş grubundan insanın spor yapmaya ihtiyacı vardır. Çocukların da kendi yaş gruplarında yapabilecekleri birçok spor ve egzersiz bulunmaktadır. Pilates de bunlardan biridir. Büyüklere olduğu kadar, çocuklar için pilatesin faydaları bulunmaktadır. Doğru zamanda başlanılırsa, sadece beden gelişimi değil, zihinsel gelişim de aynı oranda değişmeye ve gelişmeye başlar.

5 ile 18 yaş grubu çocuklar için farklı pilates egzersizleri bulunmaktadır. Yaş gruplarına göre yapılacak pilates hareketleri de değişiklik gösterebilir.

Çocukların Pilatesten Zevk Alması için Ne Yapılmalıdır?

Çocukların pilatesten zevk alması için bazı pilates hareketlerini oyuna çevirmek yararlı olacaktır. Bunun için çocuk psikolojisinden anlamak ve çocukların anlayacağı şekilde Çocukların yaşına göre pilates hareketlerini düzenlemek doğru olacaktır.

5-10 yaş arası çocuklara pilates egzersizi yapmaları için, ilgilerini çekecek şekilde davranılması gerekir. Pilatesi, oyuna dönüştürerek, çocukların daha fazla zevk almasını ve pilatesi sevmeleri sağlanabilir.

12-18 yaş grubu çocukların pilatesi sevmeleri ve zevk almaları için, popüler sporculardan örnekler verilmeli ve yaptırılacak spor figürleri buna göre seçilmelidir. Bu yaş grubundaki çocuklar, pilates başta olmak üzere birçok sporu yapma eğilimine ve yeteneğine sahiptir.

Çocukların daha güçlü bir kas ve eklem yapısına, düzgün omurga yapısına ulaşması için çocuklar için pilates programına gitmeleri iyi bir tercihtir. Bunun için stüdyomuzda konusunda uzman ve sertifikalı eğitmenlerimizle çalışabilirsiniz.

Çocuk pilates derslerimiz hakkında daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Pilatesin Çocuklara Yararları Nelerdir?

Pilates, vücuda esneklik kazandıran, aynı zamanda ruhsal ve zihinsel gelişimine de yardımcı olan bir spordur. Omurganın düzgün gelişmesi, eklem ve kasların güçlenmesi için yapılacak çocuk pilatesin yararları, çocukların ileride sağlam bir iskelet yapısına ulaşmasına ve bedenin esneklik kazanarak, hareketleri daha kolay yapmalarına olanak tanıyacaktır.

  • Vücudun esnekliği artar.
  • Çocuklarda konsantrasyon bozukluğunu giderir.
  • Kasların güçlenmesini sağlar.
  • Duruş bozuklukları düzelmeye başlar.

Çocuğun daha ileri yaşlarında vücudunu kontrol altına alabilmesi, sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanması, bedensel, ruhsal ve zihinsel olarak gelişmesi, çocuk yaşta pilates yapmanın yararlarını bir kez daha karşımıza çıkarmaktadır.

Çocuklar için Pilates Hareketleri Nelerdir?

Pilates, mat egzersizleiı ve aletli pilates egzersizleri olarak iki şekilde yapılır. Aletli pilates (reformer pilates) çocukların ilgisini daha çok çektiği ve sakatlanmaların önüne geçtiği için çocuk pilatesi çalışmalarında daha çok tercih edilir. Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerini arttırmak için, konusunda uzman bir eğitmen gözetiminde, çocukların pilates yapması önerilir.Aşağıda çocuk pilatesi derslerinde kullanılan bazı egzersizler ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.

  • Köprü hareketi (100 hareketi)
  • Tahta
  • Tek Bacak Streç
  • Tock Side Bend

Köprü Hareketi Nedir?

Köprü hareketi, göbeği ön plana çıkararak yapılan bir egzersizdir. Karın kaslarının güçlenmesini sağlar. Bu hareket yapılırken 100’e kadar sayılması gerekir. Bu yüzden bir adı da 100 hareketi olarak bilinir. Çocuklar için 100’e kadar saymak zorlayıcı olabilir. Bu yüzden bu hareketi oyun haline getirerek daha az sayılarda gerçekleştirmesi sağlanabilir.

Köprü Hareketi Nasıl Yapılır?

  • Çocuk yere sırt üstü yatarak, dizleri büker.
  • Kollar, çocuğun karnına paralel uzanmalıdır.
  • Ayaklarına bir pilates topu yerleştirilerek, top bacaklarda sabit tutulmalıdır.
  • Ayaklar topun üzerinde belirlenmiş sayılar sayılarak ayaklar teker teker bu top üzerinde sabit tutulmalıdır.

Tahta Hareketi Nedir?

Çocuğun dirseklerinin zarar görmemesi için, mat üzerinde gerçekleştirilen bir harekettir. Vücut kaslarının gelişmesi için yapılan bir egzersizdir. Pelvik bölgesinin gelişimine de yardımcı olur.

Tahta hareketi nasıl yapılır?

  • Çocuğun ayağı yukarı doğru kaldırılır.
  • Çocuk ayağını topun üzerine kaldırması sağlanır.
  • Top üzerinde kayma ya da itme hareketi yapılır.

Tek Bacak Streç Hareketi Nedir?

Karın kaslarının güçlendirildiği ve esneklik kazandırıldığı, tek bacağın gerdirilerek yapılan bir pilates hareketidir.

Tek bacak streç hareketi nasıl yapılır?

  • Omurganın doğru şekilde hizalanması için çocuğun yüzü yukarı bakmalıdır.
  • Nefes alıp çocuğun dizi göğse kadar çekilmelidir.
  • Tekrar nefes alarak, iki diz birden göğse çekilmeli ve ilk çekilen diz tekrar yere uzatılmalıdır.
  • Her iki bacak için 6-8 kez bu hareket tekrarlanmalıdır.

Tock Side Bend Hareketi Nedir?

Yan viraj pilates hareketi olarak da bilinen Tock Side Bend, duruş bozukluğunu giderdiği gibi, omurganın güçlenmesini sağlar. Böylece çocuk, ileriki yaşlarında daha sağlam ve esnek bir iskelet yapısına kavuşmuş olur.

Tock side bend hareketi nasıl yapılır?

  • Çocuk bir tabure ya da sandalyeye, dik şekilde oturmalı ve doğru hizalamayı yapmalıdır.
  • Bedenin sol tarafı ve göğüs kafesi esnetilerek sağ omuza doğru bükmeye çalışılır.
  • Aynı hareket sağ taraf için de uygulanır.
  • Çocuk bu konumdayken dik dururken ve yana kıvrılırken soluk vermesi sağlanmalıdır. Bu hareket 4-5 kez tekrarlanmalıdır.

Pilates Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çocukların, pilates yaparken bazı noktalara dikkat etmeleri gerekir. Pilates, çocuklar için bir zorunluluk değil, eğlenecekleri ve zevk alacakları bir spor egzersiz programı olmalıdır.

  • Pilates, çocuklar için eğlenceli hale getirilebilir.
  • Çocuğun ilk zamanlarda yapmak istemeyeceği, ağlayacağı zamanlar olabilir. Bu durumda çocuk psikolojisinden anlamak önemlidir.
  • Pilates yaparken, çocukların rahat edebileceği tayt, şort ya da tshirt giymeleri gerekir.
  • Çocukların yaş gruplarına ayrılsa bile seviye kontrol testi muhakkak yapılmalıdır.

Pilates yapmak her yaşta herkes için uygundur. Önemli olan hareketler yaparken bilinçli şekilde yapmaktır. Özellikle çocuklar için bir pilates yapılıyorsa biraz daha dikkatli olunmalı ve gerekiyorsa çocuklar için pilatesin faydaları çocuklara anlatılmalıdır.

Çocuklara pilates yaparak, vücutlarının nasıl esnek olacağı, duruş bozukluklarının düzeleceği, kas ve eklemlerinin ne kadar güçlü olduğu anlatılmalıdır. Konsantrasyon bozukluğu yaşayan çocukların nasıl etrafına daha ilgili olabileceği, pilatesin yararları anlatılarak gösterilmelidir.

Pilates, yetişkinler yaptığında da nasıl bir eğitmenin gözetiminde yapılıyorsa, çocukların da pilates yaparken bir uzman eğitimcinin gözetimi altında yapması en doğrusudur. Bilinçsiz şekilde yapılacak bir pilates hareketi, ileride birçok soruna zemin hazırlayabilir.

Çocuk pilatesi için, ilk olarak çocuğun hangi hareketleri ne seviyede yaptığı test edilmeli ve buna göre hareket programı hazırlanmalıdır. Temel pilates egzersizleri, yeni başlayan çocuklar için en doğru tercihtir.

Çocukların pilates egzersizlerinden hoşlanması, benimsemesi için ilk temel kural, hareketlerin eğlenceli şekilde çocuklara gösterilmesidir. Bir oyun şeklinde yapılacak bu temel egzersizler, çocuğun pilates hareketlerine ısınmasını sağlayacaktır.

NEDEN CORELAB PİLATES ?


Güleryüzlü, donanımlı ve profesyonel ekibimizle sizlere İstanbul’un en merkezi noktalarından Mecidiyeköy’de hizmet vermekteyiz. Sizleri sıcak ve kaliteli bir ortamda günlük yaşamın stresinden uzaklaşıp egzersiz yapmaya ve Pilates dünyasını keşfetmeye davet ediyoruz. Aletli Pilates yaparak daha sağlıklı ve zinde olmak için kendinizi güvenle teslim edebileceğiniz bir stüdyo arayışı içerisindeyseniz sizi CoreLab Pilates Studio’ya bekliyoruz.


ULAŞIM KOLAYLIĞI

İstanbul yoğunluğunda aletli pilates stüdyomuza ulaşımınızı kolaylaştırmak için Mecidiyeköy Merkezde ,metro ve metrobüs duraklarına çok yakın bir noktada hizmet vermekteyiz.

EĞİTMEN KALİTESİ

Tüm eğitmenlerimiz spor akademisi mezunu ve gerekli uzmanlıkları içeren sertifikalara sahiptir. Sağlığınızı emanet ettiğiniz stüdyomuz siz değerli üyeleri ile bu sertifikaları paylaşmaktadır.

SONUÇ GARANTİSİ

Yetkin eğitmenlerimiz ile haftada en az 2 gün düzenli çalıştığınız taktirde 20 ders sonunda sonuç garantisi vermekteyiz.

WhatsApp